Laitalan Lomat tarjoaa majoitus -, ruoka- ja ohjelmapalveluja. Lisäksi yritys on suosittu perhejuhlien ja leirien pitopaikkana. Yritys sijaitsee elävässä pohjoiskarjalaisessa maalaismaisemassa Valtimolla Karhunpään kylällä.

Katso tästä Laitalan Lomien 360°-esittely

 

Historia

 

Anja ja Matti Nevalainen aloittivat matkailutoiminnan lypsykarjatilan sivuelinkeinona vuonna 1992 Anjan kotitilalla. Alkuperäisiä rakennuksia Laitalassa ovat Paritalo ja Torppa. Muut rakennukset on rakennettu vuosien saatossa. Lypsykarjan pito lopetettiin vuonna 2000 ja maatilan tuotantosuunta muuttui kasvinviljelyksi. Kasvinviljelytila on vieläkin toisena tuotantosuuntana ja tuottaa tällä hetkellä viljaa ja rypsiä karjatiloille. Maatila sijaitsee parin kilometrin päässä Laitalan Lomista.

Omistajuus tilalla vaihtui keväällä 2009, kun maatilaa ja Laitalan Lomia alkoi isännöidä Anjan ja Matin poika Pasi vaimonsa Hennan kanssa. Omistajan vaihdon jälkeen mm. Päätaloa on laajennettu ja maatilalla on tehty luomusopimus vuonna 2010. Ennen sukupolvenvaihdosta pariskunta opiskeli ja oli työelämässä mm. Kuopiossa ja Tampereella. Viimeisimpänä tutkintona Hennalla on matkailun liikkeenjohdon restonomi ja Pasilla auto- ja työkonetekniikan insinööri.